Чемпіонат України з шашок-100 серед молоді

30.06.2023

Чемпіонат проводився з шашок-100 у період з 23 по 29 червня в Івано-Франківську серед усіх вікових категорій. Загальна кількість учасників не дозволила дотриматись умов визначених Міністерством молоді та спорту щодо проведення окремого змагання при наявності не менше п’яти учасників. Тому турніри серед деяких вікових категорій не відбулися. Виходячи з організаційних умов турніри таких вікових категорій були об’єднані з іншими, але особистий залік по віковим категоріям окремо не підводився.
Збірна області була представлена 17 спортсменами з Дніпра, Петриківського району та Кам'янського. У всіх програмах особистого заліку чемпіонату молоді шашкісти Дніпропетровщини вибороли загалом 19 медалей.
Найбільш вдало виступив майстер спорту Андрій Блоха. Він завоював три золоті медалі, виступаючи в турнірі серед молоді до 26 років, в якому вимушені були грати юніори до 19 років.
В даному чемпіонаті вперше проводилась вікова категорія юних надій до 8 років. По дві золоті нагороди в швидкій та блискавичній грі тут вибороли Ганна Савченко з Петриківського району та Ярослав Радченко з Кам’янського.
По одній золотій медалі у майстра спорту Віри Попруги в швидкій грі серед молоді до 26 років та у Мирослави Бердник в класичній грі серед дівчат до 10 років.
Не лише завдяки високим результатам шашкістів, а й значному кількісному представництву збірна області була першою в командному заліку турнірів усіх ігрових дисциплін.