85 років Юрію Ємакову!

23.07.2024

З шашками життя і робота Юрія Анатолійовича Єрмакова вже пов’язані більш ніж шістдесят років. За такий гігантський проміжок часу його вклад в розвиток шашкового спорту міста Кам’янське і області мають вже історичне значення.
Як спортсмен Юрій Анатолійович Єрмаков шашками захопився в середині 1960-х рр., а в 1967 році почав професійну тренерську роботу, ще через рік розпочалась його громадська діяльність, коли він на багато десятиліть очолив міську федерацію шашок. Серед його учнів величезна кількість спортсменів масових розрядів, декілька майстрів спорту, переможці та призери міжнародних чемпіонатів серед дорослих та юніорів. Багато змагань різного рівня проводив Юрій Єрмаков. Це республіканські чемпіонати, Кубок СРСР і навіть чемпіонат світу серед жінок, який відбувся в 2005 році. Але головним своїм досягненням в цьому напрямку шашкової діяльності сам ювіляр вважає організацію повного циклу, починаючи з шкіл до обласного масштабу, змагань «Диво-шашки».
В 1987 році в місті був відкритий шахово-шашковий клуб «Промінь» від Дніпродзержинського хімічного комбінату. Така значна і вкрай важлива подія для шашкової спільноти міста відбулась завдяки наполегливості і невтомній енергії Юрія Єрмакова.
Не дивлячись на свій поважний вік Юрій Анатолійович Єрмаков не полишає шашкову діяльність і надалі приймає участь в громадський роботі шашкових федерацій. А в 2023 році він видав книжку про власний шлях в шашках і про своїх учнів «50 лет в поисках талантов».
Сердечно вітаємо Юрія Анатолійовича Єрмакова з ювілеєм бажаємо йому міцного здоров'я та довгих радісних років життя, продовжуючи займатися своєю улюбленою шашковою справою.